קמחי שאול

Shaul Kimhi

פרופ' שאול קמחי סיים תואר ראשון ושני בפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה ולימודי ד"ר באוניברסיטת פאלו-אלטו בקליפורניה ארה"ב. החל את הקריירה האקדמית שלו במכללה האקדמית תל חי בשנת 1997 ובהמשך היה היוזם להקמת החוג לפסיכולוגיה לתואר ראשון במכללה. שאול שמש במשך שמונה שנים כראש החוג לפסיכולוגיה והיה שותף בכיר לצוות שהביא לפתיחת מסלול לתואר שני (מחקרי ונלמד) בפסיכולוגיה חינוכית. נושאי המחקר המרכזיים של שאול כוללים מצבי דחק וחוסן, פסיכולוגיה פוליטית כמו גם מחקרים העוסקים בצבא וחברה. מהלך השנים התקדם שאול במינויים האקדמיים מדרגת מרצה, מרצה בכיר, פרופ' חבר ועד לדרגת פרופסור מן המניין בשנת 2015.

במסגרת הפעילות האקדמית פרסם שאול עד היום 82 מאמרים בכתבי עת בין לאומיים (שבעה נוספים בתהליכי שיפוט), 10 פרקים בספרים ארבעה ספרים (אחד מהם כעורך). שאול הציג מחקרים ב- 68 כנסים בין לאומיים (רובם בחו"ל) כולל עשר הרצאות מוזמנות ופעמיים כ- Keynote וכן זכה במספר מלגות מחקר. שאול יזם והיה יושב ראש של שני כנסים בין לאומיים שהתקיימו בתל חי (אחד מהם כנס בין לאומי של סדנת מחקר מטעם נאט"ו שהוקדש לנושא חוסן לטרור. שאול שמש כחבר בחלק גדול מהוועדות האקדמיות של המכללה ונכון להיום הוא פרופסור אמריטוס במכללת תל חי. שאול משמש כקורא ביקורתי (לפי בקשה) בשורה של כתבי עת בתחום הדחק והחוסן וכן חבר בשלושה ארגונים מקצועיים כולל (עד לאחרונה) חבר בארגון הפסיכולוגיים האמריקאי APA. כיום שאול הוא אחד היוזמים להקמת מרכז לחקר החוסן והמיטביות בחוג למצבי חירום, בבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב (בתהליך):

Multi-national Resilience & Well-being Research and Knowledge Center

פרופ' קמחי מוכר כמומחה בין לאומי לתחומי החוסן. בין השאר הוא הוזמן לכנס ברלין לביטחון אירופה כדובר ראשי (keynote) להרצות על מושג החוסן, דרכי מדידתו וחשיבותו וכן שימש כיועץ לנושאים אלה לממשלת גיאורגיה.

קישור לרשימת פרסומים