פרופ' גבי וימן

Combined 3 Logos transparent

הלוחמה הפסיכולוגית של חמאס

פרופ' גבי וימן

המרכז הבינתחומי, המכון למדיניות נגד טרור באוניברסיטת רייכמן והחוג לתקשורת באוניברסיטת חיפה

יום רביעי, 8.5.2024 בין השעות 14:15-15:45 בזום

קישור לזום יהיה זמין כאן בעת המפגש:

ההרצאה תוקלט ותהיה לצפייה ביוטיוב, וכן תשודר חי בפייסבוק

תקציר:

התקפת חמאס ב-7 באוקטובר 2023 התבססה על פלישה קרקעית של אלפי מחבלים חמושים לתוך קהילות ומחנות צבא בישראל, אבל זו הייתה גם התחלה של פלישה פסיכולוגית מתוכננת היטב, ליצירת טראומה שנמשכה חודשים רבים, מאז היום הנורא הזה של טבח המוני. חמאס, אחד מארגוני הטרור המנוסים ביותר בזירת התעמולה והפסיכולוגיה, ביקש לשלב לוחמה פיזית עם מלחמה פסיכולוגית, בקמפיין שיפגע במורל הישראלים, בלכידותם, ברצונם להילחם ולהקריב, באמונם בצבא ובמנהיגות הפוליטית ובחוסנם הנפשי. מחקר זה הוא חלק מסדרת מחקרים על ההתנהלות התקשורתית של חמאס. המחקר מתמקד בקמפיין הפסיכולוגי של חמאס במהלך המלחמה ומגלה כיצד חמאס תכנן את הפעולות הפסיכולוגיות שלו, מהמצלמות ששימשו לתיעוד הטבח הזרמת הצילומים בשידור חי במדיה החברתית והשימוש בבני הערובה בשחרור הטקסי של הצילומים במדיה. המאמר בוחן חלק מאמצעי הנגד שיכולים לשמש את ישראל כדי להדוף התקפות וניסיונות פסיכולוגיים ולמזער את הצלחת חמאס בטראומטיזציה של העורף.

פרופ' גבי וימן הינו פרופ' מן המנין במרכז הבינתחומי וחוקר בכיר במכון למדיניות נגד טרור באוניברסיטת רייכמן וכן פרופ' אמריטוס בחוג לתקשורת באוניברסיטת חיפה.
תחומי המחקר של פרופ' וימן: השפעותיה של תקשורת המונים, תקשורת שכנועית (קמפיינים, מערכות בחירות), טרור ושימושיו בתקשורת, טרור ברשת.
פרופ' וימן פרסם עד כה 9 ספרים, שמונה מונוגרפיות ו 207 מאמרים מדעיים ופרקי ספרים. הוא זכה במענקי מחקר בינלאומיים רבים והיה פרופסור אורח באוניברסיטאות שונות ובהן סטנפורד, פנסילבניה, ג'ורג'טאון, הופסטרה, מרילנד (ארה"ב), קרלטון (קנדה), מיינץ ומינכן (גרמניה), NYU בשנגחאי (סין), סינגפור ועוד.

פרטי המאמר:

Gabriel Weimann & Dana Weimann-Saks (10 Mar 2024): Coping withHamas’s Psychological Warfare during the Gaza War, Studies in Conflict & Terrorism, https://doi.org/10.1080/1057610X.2024.2327669

להוסיף את הארוע ללוח השנה שלכם לחצו כאן

בשיתוף עם משרד הרווחה והביטחון החברתי