אי-שוויון חברתי-כלכלי, אסונות טבע ושינויי אקלים
פרופ' אילן נוי
אונ' וולינגטון, ניו-זילנד
יום רביעי, 8.6.2022 בין השעות 14:15-15:45
במרחב הוירטואלי
קישור להקלטת ההרצאה: https://youtu.be/qwgDDBbjhlY
ההרצאה גם שודרה חי בפייסבוק
תקציר
שינויי האקלים הגלובליים גורמים לעלייה בחומרה ובתכיפות של מצבי קיצון לוקליים, כמו למשל עלייה בכמות הגשם בזמן סופות הוריקן. מה ההשלכות של עלייה זו (בחומרה ובתכיפות) על אי-שוויון חברתי, במקומות שהושפעו מאירועי קיצון כאלו? על ידי חיבור בין מחקר המשייך מודלים של שיטפונות לשינויי אקלים, לבין מידע סוציו-כלכלי על התושבים ביוסטון (טקסס), אנו עונים על השאלה הזו במקרה של הוריקן הארווי שפגע בעיר ב 2017 וגרם לנזקים שנאמדו ב 90 ביליון דולר. אנו מראים ש 30-50% מהבתים שניזוקו בשיטפונות לא היו ניזוקים לולא שינויי האקלים (ההתחממות הגלובלית). הנזקים המשויכים להתחממות הגלובלית התרחשו בעיקר בשכונות לטיניות, שלתושביהן הכנסה ממוצעת-נמוכה, ואין להם ביטוח נגד נזקים משטיפונות. בנוסף נראה שהכימות הנפוץ של הנזקים הכלכליים מההתחממות הגלובלית בעזרת מודלים מקובלים, ממעיט מאוד בהערכת השפעתם של אירועי קיצון מקומיים.
אילן נוי הוא פרופסור לכלכלה. הוא למד באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטה של קליפורניה, ואח״כ היה מרצה באוניברסיטה של הוואי. מ 2012 הוא פרופסור לכלכלה של אסונות ושל שינויי אקלים באוניברסיטה של וולינגטון, ניו-זילנד. הוא גם עורך מייסד של כתב העת Economics of Disasters and Climate Change שמפורסם על ידי SpringerNature. הוא ייעץ לבנק העולמי, לבנקי הפיתוח של אסיה ודרום אמריקה, לקרן המטבע הבינלאומית, לOECD, לUNDRR, ולממשלות אחדות (ניו זילנד, אוסטרליה, צ׳ילה, ברזיל, וישראל).
ראו עוד כאן
להתקשרות כתבו למיכל או ערן: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
בתמיכת: משרד המדע והטכנולוגיה והרשות הלאומית לחירום (רח"ל) במשרד הביטחון