גלית פלצור

Galit Palzur

גלית פלצור היא דוקטורנטית לכלכלה במחלקה לכלכלה בין-לאומית באוניברסיטת פוזנן לכלכלה ועסקים, בנושא ״ניהול סיכונים של אסונות טבע והשלכתם על תאגידים עסקיים״. פלצור סיימה תואר ראשון בכלכלה ויחסים בין-לאומיים ותואר שני, בהצטיינות יתרה, ביחסים בין-לאומיים ולימודי אירופה באוניברסיטה העברית בירושלים. עבודת התזה לתואר השני שלה התמקדה בנושא השפעת הטרור האסלאמי על מדיניות קבלת פליטים מוסלמים בארצות הברית ומדינות באירופה.

לפני שפנתה ללימודי הדוקטורט, פלצור כיהנה במספר תפקידים בכירים במגזר הציבורי, וביניהם, ראש אגף כלכלה ותקינה והמפקחת על המחירים במשרד להגנת הסביבה ורפרנטית באגף התקציבים במשרד האוצר לתחומי חקלאות, תיירות ואיכות הסביבה. כמו כן, היא כיהנה בתפקידי ניהול וחברות בדירקטוריונים של חברות, קרנות ורשויות ממשלתיות. כך לדוגמה, פלצור הייתה חברת מליאה ברשות הטבע והגנים, וכן יו"ר ועדת הכספים וחברה בוועדת הביקורת של מליאת הרשות; חברת מנהלת השקעות הון במשרד החקלאות; וחברה בוועדת זכאות לנפגעי אסונות טבע מטעם שר האוצר. פלצור גם כיהנה בשנים 2016-2017 כיושבת ראש של קבוצת עבודה של ה-OECD העוסקת בנושא אקלים, השקעות ופיתוח (WPCID, Working Party on Climate, Investment and Development).

כמנהלת אגף כלכלה ותקינה במשרד להגנת הסביבה פלצור הייתה חברה בצוות המשא ומתן של ישראל לדיונים בנושא אמנת המסגרת של האו"ם בדבר שינוי האקלים (UNFCCC) ונציגת ישראל לפורום למימון השקעות ירוקות של ה-OECD. כמו כן, הייתה מעורבת במאות ניתוחים ועבודות כלכליות שבוצעו בתחומי הסביבה השונים. עבודה אחת שראויה לציון היא הצעתה של פלצור להקמת קרן השקעות, שתמנף כספי ציבור באמצעות הון פרטי להשקעות בתחומי הסביבה בישראל. כיום פלצור נחשבת לאחת המומחיות הגדולות בישראל לתחום מימון ואקלים.

תחומי העניין האקדמיים של פלצור כוללים ניהול סיכונים ומוכנות של תאגידים לאירועי קיצון, ובמיוחד לאסונות טבע ולאסונות הקשורים לסיכוני אקלים, וכן שימוש בכלים פיננסיים ובמתודולוגיות ניהול סיכונים תפעוליים וסיכונים בשרשרת האספקה לשם התמודדות עם סיכונים אלה.

ליצירת קשר: g.palzur@gmail.com