דר' משה פרחי - 13.3.2024

ראשי הפרקים בהרצאה:

07-09 לאוקטובר הפינוי והקליטה
ארוחת צהרים, שירה בציבור, ובשורות מרות
5 חודשים בחדר של 25 מ"ר – אפשר לעזור?
חוזרים? לאן? מתי? למה?
המצב כיום
יישומים והצעות להמשך

ד"ר משה פרחי הוא ראש החוג לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית תל-חי. משה ייסד את מסלול לימודי לחץ, טראומה וחוסן בחוג לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית תל-חי, מסלול המכשיר סטודנטים לעבודה סוציאלית להגשת עזרה ראשונה נפשית במצבי חירום. משה פרסם שורה של מחקרים בכתבי עת בין לאומיים ופרקים בספרים העוסקים בפרוטוקולים להגשת סיוע ראשוני רגשי במצבי דחק ופיתח את תחום ה"חוסן האפקטיבי" - מסוגלות האדם לבצע שימוש יעיל ומהיר במשאבי החוסן העומדים לרשותו – במהלך מצבי דחק וחירום.

משה פיתח את מודל מעש"ה לסיוע מיידי במצבי חירום, לצמצום חוסר אונים ולהעברת האדם ממצב של חוסר מסוגלות (חוסר אונים) למצב פעיל ויעיל – בתוך שניות עד דקות. מודל זה הוכר על ידי המועצה העליונה לבריאות הנפש כמודל לאומי להגשת עזרה ראשונה נפשית בחירום ונמצא כיום בשימוש בצה"ל, משרד החינוך, משרד הבריאות, משטרת ישראל, כיבוש אש, יחידות חילוץ משטרתיות ועוד.
בשנת 2014 הוא זכה בפרס איגוד העובדים הסוציאליים וקבלת "אות החוסן" על מעורבותו וקידום החוסן בהסלמות הבטחוניות בדרום הארץ. בנוסף, משה חוקר ומפתח שיטות סיוע בחירום מבוססות נוירו-ביולוגיה בדגש על תובנות הפעולה של עצב הואגוס (Vagal nerve. הוא חבר צוות ועדת יעוץ למל"ל בתחום חשיבה מגדרית בקבלת החלטות בחירום וכן קצין בריאות נפש (סא"ל) במיל, סגן הקב"ן הפיקודי בפיקוד העורף ועוסק ביישום והדרכה של פרוטוקולים להגשת סיוע רגשי מיידי בחירום בכל זרועות צה"ל.

ד"ר עינב לוי הוא המנכ"ל המייסד של ביה"ס הישראלי לסיוע הומניטארי ושל מרכז לוסיין לחקר הסיוע ההומניטארי וכן, ראש מסלול לחץ, טראומה וחוסן בחוג לעו"ס במכללת תל חי. מנהל ויזם בעל ניסיון נרחב בממשקים בין המגזר השלישי, הממשלתי והעסקי. עינב הנו חבר מייסד של ארגון סיד-ישראל, שימש כמנהל המבצעים של ארגון אשר עוסק בפיתוח פרויקטים באפריקה, כמנכ"ל עמותה אשר עוסקת בהגשת סיוע הומניטארי, וככזה הוביל משלחות סיוע בין השאר ביוון, בסרביה, בהאיטי, בזמביה, באוגנדה, טנזניה וירדן. כיום משמש כדירקטור בארגון NALA FOUNDATION. עינב משמש כיועץ וכמנהל תכניות הכשרה למשרדים ממשלתיים שונים כמו גם לגופי חברה אזרחית- בנושאים העוסקים בניהול החירום, מערכות במשבר וחוסן קהילתי.

ד"ר אלכס אלטשולר - עובד סוציאלי, המתמחה בתחום ההיערכות וההתמודדות עם מצבי חירום. את תאריו השלים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת רומא ואוניברסיטת הרווארד, שבה שימש, בין היתר, עמית פוסט-דוקטוראט של קרן פולברייט ולאחר מכן עמית מחקר בכיר. ד"ר אלטשולר חוקר בתחום ההיערכות למצבי חירום וזכה בעשרות פרסים ומלגות בינלאומיות על עבודתו. ד"ר אלטשולר הינו מנהל מדעי החברה והרוח במשרד המדע והטכנולוגיה, מרצה בכיר בבית-ספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה וחבר בוועדות וגופים רבים ובהם מרכז הידע והמחקר הלאומי בתחום ההיערכות למצבי חירום, הוועדה המדעית של האו"ם בתחום החירום וכן וועדת המומחים בתחום החירום של המועצה המדעית הבינלאומית. מזה 23 שנה מתנדב בעמותת סלע – המסייעת לעולים מכל הארצות במצבי משבר ואסון.

בשיתוף עם משרד הרווחה והביטחון החברתי

Social min research logo