טליה לבנון

Muchanut logo2

בניית תפיסה ופרקטיקה - חוסן ומרכזי חוסן

טליה לבנון

מנכ"לית הקואליציה הישראלית לטראומה (ITC)

יום רביעי, 7.12.2022 בין השעות 14:15-15:45

במרחב הוירטואלי

לחצו כאן להרצאה המוקלטת והדיון בעקבותיה

ההרצאה גם שודרה חי בפייסבוק

תקציר

ההרצאה עוסקת במענים לחשיפה הגבוהה של קהילות בארץ לאירועים ואיומי אירועים על רקע בטחוני. נעסוק בעקרונות ובתפיסה אשר הובילו לבניית מודל מרכזי החוסן: מודל מערכתי שפותח בישראל אשר מהווה כלי לרשות לבניית מוכנות לחירום ומענים לחירום. נרחיב על האפיונים השונים בין מרכזי החוסן כחליפה מותאמת אישית לפי מיפוי הסיכון והמשאבים, ואפיוני פעילותם בכל אזור.

טליה לבנון מוסמכת בעבודה סוציאלית קלינית (MSW) מאוניברסיטת בר אילן, בעלת תואר בפסיכותרפיה אינטגרטיבית ו- BSW בעבודה סוציאלית מהאוניברסיטה העברית.
בשנת 1973, במהלך מלחמת יום כיפור, טליה שימשה כקצינה בצה"ל, ועבדה עם משפחות שכולות וחיילים פצועים. טליה הדריכה עובדים סוציאליים ועבדה באגף השיקום של המוסד לביטוח לאומי בישראל בטיפול ושיקום אלמנות ואלמנים.
מאז 2001 טליה הינה מנכ"לית הקואליציה הישראלית לטראומה (ITC), רשת שיתופית בין-מגזרית המונה למעלה מארבעים ארגונים. הקואליציה מפתחת ומוציאה לפועל, יחד עם שותפים מהארץ ומהעולם, תכניות לטיפול בזמן חירום ולאחריו, הכשרת אנשי מקצוע ומתנדבים מתחומים שונים - בהיערכות לשעת חירום, בעבודה בזמן חירום ובשיקום לאחר אירועי חירום. הקואליציה עוסקת בתחום הטראומה בקרב אוכלוסייה: מענה ישיר בתחומי החוסן הקהילתי, הכנות לקראת אירועי חירום, הכשרות והדרכות לצוותי התערבות.
כמנכ"לית הקואליציה הישראלית לטראומה, טליה אחראית על פיתוח והקמת מודלים חדשניים כמו מרכזי חוסן ומרכזי הכשרה אזוריים, והובלת השותפות עם הממשלה ופיקוד העורף.
עם ניסיון של למעלה משלושים שנה בתחום הטיפול בטראומה והשכול, טליה מעורבת באופן פעיל במספר פרויקטים לאומיים ובינלאומיים המחויבים לפיתוח היערכות לשעת חירום וחוסן בקהילות. מודלים, פרוטוקולים והתערבויות שפותחו על ידי הקואליציה הישראלית לטראומה יושמו בהאיטי, ארה"ב, יפן, מומבאי והפיליפינים, צרפת, גרמניה ועוד. מאז 2014 הקואליציה עוסקת בהכשרות בשיתוף גורמים מקומיים באוקראינה, ומפרוץ המשבר הנוכחי ממשיכה ללוות ולסייע מקצועית לקהילה רחבה של אנשי מקצוע מקומיים . טליה ייצגה את ישראל באו"ם בדיון על קורבנות הטרור. הקואליציה עובדת עם ארגונים בינלאומיים וזכתה למעמד של גוף מייעץ לאו"ם.

All partners logo eng New

בתמיכת: משרד המדע והטכנולוגיה והרשות הלאומית לחירום (רח"ל) במשרד הביטחון