דר' אלכס אלטשולר

מרצה בכיר בבי"ס לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה,
מנהל מדעי החברה והרוח במשרד המדע והטכנולוגיה

מבט בינלאומי על הקורונה: תובנות נבחרות ותהיות מרובות

בחלק השני של המפגש ישוחח אלכס עם גב' טליה לבנון, מנכ"לית הקואליציה הישראלית לטראומה על אודות פעילות הקואליציה בכל רחבי הארץ במהלך מבצע "שומר החומות", לפניו ואחריו

יום רביעי, 26.5.2021 בין השעות 14:15-15:45

המפגש הוקלט והוא זמין לצפיה ביוטיוב: https://youtu.be/oEhQ603zD44

ד"ר אלכס אלטשולר - עובד סוציאלי, המתמחה בתחום ההיערכות וההתמודדות עם מצבי חירום. את תאריו השלים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת רומא ואוניברסיטת הרווארד, שבה שימש, בין היתר, עמית פוסט-דוקטוראט של קרן פולברייט ולאחר מכן עמית מחקר בכיר. ד"ר אלטשולר חוקר בתחום ההיערכות למצבי חירום וזכה בעשרות פרסים ומלגות בינלאומיות על עבודתו. ד"ר אלטשולר הינו מנהל מדעי החברה והרוח במשרד המדע והטכנולוגיה, מרצה בכיר בבית-ספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה וחבר בוועדות וגופים רבים ובהם מרכז הידע והמחקר הלאומי בתחום ההיערכות למצבי חירום, הוועדה המדעית של האו"ם בתחום החירום וכן וועדת המומחים בתחום החירום של המועצה המדעית הבינלאומית. מזה 23 שנה מתנדב בעמותת סלע – המסייעת לעולים מכל הארצות במצבי משבר ואסון.

לגב' טליה לבנון - יש MSW בעבודה סוציאלית קלינית מאוניברסיטת בר אילן, תואר בפסיכותרפיה אינטגרטיבית ו- BSW בעבודה סוציאלית מהאוניברסיטה העברית.
בשנת 1973, במהלך מלחמת יום כיפור, טליה שימשה כקצינה בצה"ל, ועבדה עם משפחות שכולות וחיילים פצועים. טליה מדריכה עובדים סוציאליים ועבדה באגף השיקום של המוסד לביטוח לאומי בישראל בטיפול ושיקום אלמנות ואלמנים.
מאז 2001 מנהלת טליה את קואליציית הטראומה הישראלית (ITC), רשת שיתופית המונה למעלה מארבעים ארגונים. טליה מחוייבת ליוזמה בקביעת מדיניות ומתן רצף שיטתי של טיפול והיערכות הקשורים לטראומה. כמנכ"לית הקואליציה הישראלית לטראומה, טליה אחראית על פיתוח והקמת מודלים חדשניים כמו מרכזי חוסן ומרכזי הכשרה אזוריים, והובלת השותפות עם הממשלה ופיקוד העורף.
עם ניסיון של למעלה משלושים שנה בתחום הטיפול בטראומה והשכול, טליה מעורבת באופן פעיל במספר פרויקטים לאומיים ובינלאומיים המחויבים לפיתוח היערכות לשעת חירום וחוסן בקהילות. מודלים, פרוטוקולים והתערבויות שפותחו על ידי הקואליציה הישראלית לטראומה יושמו בהאיטי, ארה"ב, יפן, מומבאי והפיליפינים, צרפת, גרמניה ועוד. טליה ייצגה את ישראל באו"ם בדיון על קורבנות הטרור, עובדת עם ארגון הבריאות העולמי, יוניסף, CDC ו- EUTOPA במספר פרויקטים של אחרי אסונות והיערכות.
טליה נולדה בשוויץ וגדלה בניגריה. היא ובעלה ארז גרים בירושלים.

Header logos

בתמיכת: משרד המדע והטכנולוגיה והרשות הלאומית לחירום (רח"ל) במשרד הביטחון