היערכות לצונאמי בישראל

Muchanut logo2

היערכות לצונאמי בישראל

מרכז הידע והמחקר הלאומי בתחום ההיערכות למצבי חירום מציין את יום המודעות הבינלאומי להיערכות לצונאמי, בוובינר הבוחן את נושא ההיערכות לצונאמי בישראל.

התיעוד ההיסטורי והעדויות הגיאולוגיות מלמדים על אירועי צונאמי אשר פוקדים את ישראל מעת לעת (כגון בשנים 115, 551, 1033, 1759), חלקם הרסניים ואף קטלנים כדוגמת האירוע בשנת 1303*.

מה הסיכויים להתרחשות עוד אירוע צונאמי קטלני בישראל? מה יהיה גובה ההצפה ולאיזה מרחק הוא יחדור? כיצד ניתן להיערך לו והאם רשויות החוף ערוכות כראוי? על שאלות אלה ננסה לענות עם אנשים העוסקים בנושא – באקדמיה ובשטח.

הוובינר התקיים בזום ביום שלישי, 17.11.2020 בין השעות 14:00-16:00

ההקלטה זמינה בקישור כאן: https://youtu.be/glFmtAT3q3I

תכנית:

14:10-14:00  דר' אלכס אלטשולר, מנהל תחום מדעי החברה והרוח, משרד המדע והטכנולוגיה: דברי פתיחה
 14:30-14:10  דר' עמוס סלמון, המכון הגיאולוגי לישראל:  צונאמי בישראל: מכתב יתדות לשלטי חוצות
 14:50-14:30  דר' בוורלי גודמן צ'רנוב, ראש החוג למדעים גיאו-ימיים, בית הספר למדעי הים ע"ש ליאון צ'רני, אוניברסיטת חיפה: מציאת עדויות פיזיות לאירועי צונאמי מהעבר
 15:10-14:50  מר אמיר יהב, מנהל וועדת ההיגוי הבין-משרדית להיערכות לרעידות אדמה: היערכות לאומית לצונאמי – שילוט נתיבי מילוט, מיפוי חכם ותרגול
 15:30-15:10  מר דוד אהרוני, מנהל אגף ביטחון וחירום, עיריית תל אביב – יפו: המענה העירוני להתמודדות עם אירוע צונאמי
 16:00-15:30  דיון, שאלות ותשובות, בהנחיית פרופ' דבורה שמואלי, ראש המרכז

ראו גם קישור לסרטון  UNISDR: Tsunami - Past, Present, Future
באדיבות ועדת ההיגוי הבין-משרדית להיערכות לרעידות אדמה

* Salamon, A., Rockwell, T., Guidoboni, E., & Comastri, A. (2011). A critical evaluation of tsunami records reported for the Levant Coast from the second millennium BCE to the present. Isr J Earth Sci, 58, 327-354.

Partners logos