כהן מירי

Miri Cohen

מירי כהן

פרופ' מירי כהן, (Ph.D.)  ראש בית הספר לעבודה סוציאלית בפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, אוניברסיטת חיפה.  קיבלה את התואר הראשון בעבודה סוציאלית מהאוניברסיטה העברית בירושלים בשנת 1973 ואת התואר השני מאוניברסיטת חיפה בשנת 1986. קיבלה את הדוקטורט שלה בשנת 2000 מהפקולטה לרפואה, הטכניון, בתחום של נוירו-פסיכו-אימונולוגיה. בין השנים 2006- 2012 היא שימשה כראש החוג גרונטולוגיה.

פרופ' כהן מכהנת כיו"ר האגודה הישראלית לפסיכו-אונקולוגיה, חברה במועצה הלאומית לאונקולוגיה, במערכת של  כתב העת Psycho-Oncology ו- Research in Social work  Practice ובעבר בכתב העת Quality of Life Research.  תחום המחקר העיקרי שלה הוא התמודדות עם דחק וטראומה. זה כולל חקר התמודדות עם מצבי דחק וטראומה, כולל מחלות כרוניות או מסכנת חיים, טרור, מלחמה, והתמודדות בזקנה עם הטראומה המוקדמת של השואה. במחקרים אלה היא מתמקדת בהיבטים רב-תרבותי של כמו גם מדדים פיזיולוגיים של דחק (למשל, תפקוד מערכת החיסון, מדדי דלקת, שינוי קצב לב). תחום מחקר נוסף הינו תפקוד עובדים סוציאליים בבתי חולים במצבי חירום, כולל תמיכה במשפחות בכלל ובתהליכי זיהוי קורבנות, תשישות חמלה ושחיקה בית החולים עובדים סוציאליים. היא פרסמה יותר מ 90 מאמרים בכתבי עת, מספר ספרים, ופרקים בספרים. רבים מהמאמרים שלה פורסמו כתבי עת מובילים כגון Journal of Trauma and Stress, Cancer, Breast Cancer Research and Therapy, International Journal of cancer, Psycho-Oncology, Journal of the Geriatric American Association, Gerontologist.