הרצאתו של איל פרוכטר, 3.12.2019

Muchanut logo2

ד"ר איל פרוכטר, בית החולים רמבם

רמות מניעה של PTSD

(Post Traumatic Stress Disorders)

יום שלישי, 3.12.2019 בשעה 14:00

במרכז שבאוניברסיטת חיפה,  בחדר 1013, קומה ראשונה בבנין המדרגה, אוניברסיטת חיפה (ראו מפה).

ההרצאה זמינה לצפייה ב  YouTube

ההרצאה עוסקת בהבנת התסמונת הפוסט טראומטית בראי ההסטוריה, ומתקדת בכלי המניעה וההתערבות השונים- טרם החשיפה, מיד לאחריה ולאחר פיתוח התחלואה. בהרצאה, מציג איל את העקרונות שהתפתחו בתחום לאורך השנים, בין היתר על בסיס נסיונו בשירות הצבאי ובעשייה הפסיכיאטרית, ומדגיש את השינויים שקורים בתחום המניעה והטיפול המוקדם בשנים האחרונות, חלקם בהובלת חוקרים שונים בארץ בשיתוף עם צה"ל

ד"ר איל פרוכטר

בן 52, נ+4, תושב בנימינה. בוגר הפקולטה לרפואה בטכניון כעתודאי ותואר שני במנהל מערכות בריאות של בן גוריון. עם סיום הלימודים, עבר שורה של תפקידי שדה ומטה כרופא כללי, ואז יצא להתמחות בבית החולים העמק בעפולה בפסיכיאטריה. לאחר מכן, השתלב בחיל האוויר, כראש ענף פסיכולוגיה שם, ובהמשך תפקד כפסיכיאטר הראשי והמחוזי של צה"ל והשתחרר לאחר תפקיד כראש מחלקת בריאות הנפש בצה"ל בדרגת אל"מ. לאורך כל שנותיו בתפקידים המקצועיים בבריאות הנפש, התמקד איל במחקר ועשייה קלינית במניעת התאבדויות ובטיפול מוקדם ומניעה של התסמונת הפוסט טראומטית. בתוקף תפקידו, התנסה באירועים מרובים, והוביל שינויים נרחבים בשני התחומים הללו. לאחר שירותו, יצא לארה"ב כחוקר עמית של אוניברסיטת ה- USC בלוס אנגלס, והנחיל חלק מהטכניקות שהוביל פיתוחם בצבא.